Top 10 boxe şi căşti Bluetooth 2014

de: Alexandru Puiu
27 12. 2014

Într-o lume în care, aproape toţi, alergăm să scăpăm de fire şi ne dorim gadgeturi care să se potrivească cu orice, e necesar un top 10 boxe şi căşti Bluetooth 2014.

În urmă cu cinci sau zece ani foloseam aproape exclusiv Bluetooth pentru a transfera o melodie sau o fotografie între două telefoane Nokia. În 2014, acest standard de comunicaţii wireless este folosit mai degrabă pentru a asculta muzică de pe telefon printr-o boxă sau o pereche de căşti. Cu alte cuvinte, timpurile se schimbă, obiceiurile la fel, iar preţurile în continuă scădere ne ajută să adoptăm mult mai uşor dispozitive care în urmă cu 2-3 ani erau mult mai scumpe. Ca urmare, pentru că ar fi păcat să nu aveţi în casă măcar o sursă de muzică fără fir, vă recomandăm unul sau mai multe gadgeturi din acest top 10 boxe şi căşti Bluetooth 2014.

Logitech Ultimate Ears Boom

Deşi cei de la Ultimate Ears au o istorie de aproape 20 de ani, doar în urmă cu câţiva ani au devenit mult mai populari la nivel global, când au fost achiziţionaţi de Logitech. Tot de atunci, deşi elveţienii nu au avut niciodată produse audio slabe, au ridicat şi mai mult nivelul calităţii. Logitech Ultimate Ears Boom este o manifestare a acestei calităţi. Are 6,5 x 6,5 x 18 centimetri şi 538 grame, particularităţi care o fac foarte portabilă. Are o impedanţă de 4 ohmi şi emite o gamă de frecvenţe între 90 şi 20.000 Hz. Are o autonomie de 15 ore, pentru o zi întreagă de muzică, se încarcă până la 100% în 3,4 ore, dar, cel mai mult mă încântă certificare IPX4. Aceasta din urmă este responsabilă pentru ca voi să nu aveţi emoţii dacă aţi ieşit cu boxa pe plajă şi a început să plouă sau aţi stropit-o din greşeală cu apă. Pentru conectică, pe lângă NFC şi Bluetooth, puteţi interacţiona cu sursele de muzică mai vechi prin intrarea auxiliară de 3,5 milimetri.

Preţ: 1200 lei

SONY SRS-X3

Amatorii de gadgeturi pătrăţoase se pot orienta fără nici un fel de emoţie către o boxă Bluetooth a celor de la Sony. SRS –X3 arată foarte bine, este disponibilă în foarte multe culori şi se potriveşte de minune pe orice masă. Nu este foarte uşoară la 850 de grame, dar cei 20W RMS vă vor demonstra că merită să faceţi efortul pentru a o avea în deplasări cu voi.  Pe lângă eleganţa designului, cele două radiatoare pasive din interior vă vor demonstra utilitatea lor printr-un bas clar şi puternic. Are o autonomie de 7 ore la volum ridicat şi funcţionează de minune atât prin Bluetooth, cât şi NFC. Merită să aveţi în vedere faptul că integrează şi un microfon pentru momentele în care aţi vrea să folosiţi o boxă Sony SRS-X3 ca un dispozitiv pentru teleconferinţă.

Preţ: 650 lei

 

Jawbone Mini Jambox

Dacă ar fi să numim o companie care a dat startul acestui trend de boxe Bluetooth, cei de la Jawbone ar trebui să fie primul nume care vă vine în minte. În 2010, printr-o decizie un pic ciudată, cei de la Jawbone au lăsat handsfree-urile deoparte şi s-au apucat de boxe. Primul Jambox a fost prima lor creaţie de acest gen şi una care făcut înconjurul lumii prin prisma calităţii audio, a construcţiei metalice şi a designului unic. Urmaşul acelui model a venit aproape trei ani mai târziu, în septembrie 2013, cu numele de Mini Jambox. Semnificativ mai mic decât primul Jambox, acest gadget sună la fel de bine, are o autonomie de 10 ore şi un design unic. Dimensiunile sale sunt 154 x 24,5 x 58 milimetri şi doar 255 grame. Se încarcă printr-un microUSB şi, dacă nu aveţi o sursă de muzică care să profite de conectivitatea Bluetooth 4.0, puteţi apela la portul stereo de 3,5 milimetri. În aceeaşi ecuaţie există şi un microfon pentru apeluri telefonice care nu trebuie să fie trecut cu vederea.

Preţ: 600 lei

Bose SoundLink Mobile III

Un nume sinonim cu calitatea audio de vârf, Bose a avut întotdeauna o abilitate deosebită pentru a impresiona audienţa în orice context. Niciodată nu a fost vorba de produse ieftine în portofoliul lor, dar uiţi instant această particularitatea când îţi conectezi telefonul la un SoundLink Mobile III. Te aştepţi oricum să se audă bine, dar partea fascinantă constă în faptul că vei fi efectiv surprins de frecvenţele pe care le vei auzi. Are 14 ore de autonomie, dar este şi cea mai impozantă dintre produsele incluse în acest top cu 1,5 kilograme şi 13 x 24,5 x 5 centimetri. Are un firmware upgradabil prin MicroUSB, dar şi o intrare aux de 3,5 milimetri pentru alte surse de semnal stereo. Spre deosebire de alte boxe Bluetooth, partea superioară a ei este flancată cu butoane pentru interacţiunea cu muzica. Designul general al produsului îţi aduce aminte de un radio clasic, un plus important din punctul meu de vedere.

Preţ: 1500 lei

Beats By Dr. Dre Pill 2.0

După ce au reuşit în doar câţiva ani se ne motiveze pe toţi să investim o sumă de bani mult mai generoasă într-o pereche de căşti decentă, cei de la Beats şi-au axat atenţia pe boxe. În stilul lor caracteristic, designul a fost pe primul loc, iar atunci când veţi ţine prima oară un Pill în mână veţi înţelege exact despre ce este vorba. Ajunsă la a doua generaţie, această pilulă supra dimensionată are acelaşi sunet plin şi bas puternic, dar include câteva particularităţi pe care nu le mai întâlniţi în altă parte. Prin NFC şi Bluetooth nu puteţi doar să vă conectaţi un smartphone sau o tabletă la Pill, în schimb, puteţi conecta wireless şi două boxe între ele pentru un sunet care să vă învăluie din toate direcţiile. Pentru momentele în care aţi rămas fără baterie la telefon, acelaşi gadget funcţionează, surprinzător şi ca baterie portabilă. Are doar 300 de grame, dar cele patru difuzoare vă vor face să credeţi că este mult mai mare şi mai grea. Pe lângă un port USB standard, pe spatele ei mai găsiţi o intrare şi o ieşire stereo pentru a crea un lanţ infinit de astfel de aparate. Undeva pe partea din faţă, sub sigla Beats se ascunde şi un microfon pentru momentele în care vreţi să vorbiţi la telefon fără a sta cu el la ureche.

Preţ: 800 lei

 

 

Harman / Kardon BT

Cu un design un pic ciudat, dar surprinzător de confortabil în timpul unei audiţii de lungă durată, această pereche de căşti are fără probleme abilitatea de a întoarce privirile trecătorilor. În definitiv, nu vedeţi în fiecare zi o pereche de căşti over ear pătrate. Trecând peste numele incredibil de simplu Harman / Kardon BT, o referinţă la conectivitatea Bluetooth, aceste căşti sunt realizate dintr-o combinaţie de oţel şi piele naturală pentru a oferi utilizatorului impresia unui produs premium. Pe lângă faptul că sunt compatibile cu standardele AAC şi apt-X, cel mai mare plus al lor este că funcţionează la fel de bine şi cu fir, atunci când vi s-a terminat energia din acumulatorul intern. În interior, ascund două difuzoare de 40 milimetri pentru a reproduce fără emoţie orice frecvenţe între 16 şi 20.000 Hz. În ceea ce priveşte fiabilitatea şi anduranţa acestui produs, merită să aveţi în vedere că puteţi schimba cu uşurinţă banda metalică de deasupra capului, cu alta mai mică sau mai mare şi puteţi curăţa sau înlocui şi perniţele de pe căşti după ce le-aţi detaşat . Se încarcă la microUSB.

Preţ: 900 lei

Parrot Zik

Am menţionat această pereche de căşti în multe materiale editoriale din ultimii ani şi probabil că voi continua să o fac mult timp de acum înainte. Unii le-au denumit Rolls Royce-ul căştilor Bluetooth. Un lucru este însă sigur. Cei de la Parrot nu au glumit când au creat prima pereche de Zik folosind tot ce au învăţat în anii în care s-au ocupat exclusiv de kituri handsfree. Au un design original de care este responsabil renumitul Philippe Starck şi funcţionează la fel bine prin Bluetooth sau cu fir, când aţi rămas fără baterie. Toate aspectele audiţiei pot fi definite cu precizie folosind aplicaţia Parrot Zik pentru smartphone, iar pentru a schimba melodia, pentru a ajusta volumul sau pentru a iniţia/închide un apel sunt suficiente câteva gesturi realizate cu un deget pe casca din stânga. Redau frecvenţe de la 10 Hz la 20 KHz, au 325 grame şi o putere audio de 110 db. Pentru a le folosi o viaţă, nu uitaţi că acumulatorul intern din casca stângă, de 800 mAh poate fi înlocuit cu uşurinţă.

Pret: 1600 lei

Beats By Dr. Dre Studio Wireless

Cei de Beats au aşteptat mult timp până să intre în domeniul căştilor fără fir, dar au făcut-o pentru a fi siguri că lansează un produs competitiv, nu doar atrăgător estetic. Această pereche Studio Wireless reprezintă încununarea acelui efort şi s-ar putea să sune cel mai bine dintre căştile Bluetooth menţionate în acest top. Identice estetic cu cea de a doua generaţie de Beats Studio, căştile Bluetooth create de Beats By Dr. Dre funcţionează la fel de bine cu fir sau fără. În plus, când veţi folosi cablul RemoteTalk inclus în pachet veţi putea purta şi conversaţii telefonice. Autonomia specificată este de 12 ore pe Bluetooth şi 20 de ore cu fir, în contextul în care profitaţi în permanenţă şi de un sistem foarte eficient de anulare a zgomotului de fond (ANC – Adaptive Noise Cancelling). Au doar 260 de grame şi includ toate ingredientele pentru a uita că le purtaţi pe urechi timp de câteva ore.

Preţ: 1380 lei

 

Bose Soundlink OnEar White

Este imposibil să faci un astfel de top fără cei de la Bose, iar seria SoundLink OnEar include câteva modele care nu doar sună foarte bine dar au şi un look ce combină într-un mod inspirat elemente clasice şi moderne. La doar 152,6 grame sunt extrem de uşoare şi de confortabile fără a face vreun compromis. Au o autonomie de 15 şi se încarcă până la 100% în doar 1,5 ore. Cel mai mult mă încântă însă că integrează un mod de încărcare rapidă, prin intermediul căruia câştigaţi 2 ore de autonomie în doar 15 minute.  Acestea funcţionează, de asemenea, la fel de bine cu fir sau fără. Un avantaj major constă în prezenţa microfonului pe una din căşti pentru a purta conversaţii telefonic  chiar şi atunci când smartphone-ul este în buzunar. La capitolul tehnologii proprietare care nu trebuie trecute cu vederea, intră abilitatea căştilor de a ajusta în timp real volumul unei conversaţii telefonice pentru a compensa zgomotul mai mic sau mai mare din jurul vostru.

Preţ: 1200 lei

Plantronics BackBeat Go 2

Pentru o perioadă foarte lungă de timp, cei de la Plantronics au câştigat toate premiile când venea foarte de handsfree-uri Bluetooth. Nu a durat foarte mult până s-au decis să reflecte amalgamul de tehnologii proprietare într-o pereche de căşti stereo la fel de uşoare şi de portabile precum celelalte produse ale sale. Aceste căşti in-ear au un fir suficient de lung pentru a nu vă incomoda şi pentru a le ţine după gât atunci când vreţi să luaţi o pauză de la audiţie. Se încarcă printr-un port microUSB ascuns într-una din căşti şi oferă aproape 5 ore de audiţie, timp în care puteţi monitoriza bateria rămasă pe ecranul de la iPhone sau iPad. Datorită protecţiei cu P2i, BackBeat Go 2 rezistă fără probleme la transpiraţie, umezeală sau ploaie. Au controale pe fir pentru a interacţiona cu apelurile telefonice şi, apropo de fire, datorită modului în care sunt construite, au şanse minime să se încurce în buzunar. Un alt aspect care trebuie menţionat şi motivul pentru care am inclus husa de transport în imaginea de mai sus este legat de faptul că aceasta din urmă include o baterie suplimentară. Astfel, cu carcasa complet încărcată, aveţi până la 15 ore de audiţie, în timp ce doar 20 de minute petrecute în husă asigură o oră suplimentară de audiţie.

Preţ: 350 lei